Λαχανοντολμάδες αυγολέμονο.


Υλικά
1 λάχανο μετρίου μεγέθους:
για τη γέμιση:
  •   1/2 κ. κιμά μοσχαρίσιο,
  •   2 φλ. καφέ ρύζι καρολίνα,
  •   1 κρεμμύδι στον τρίφτη
  •   3 κ.σ ελαιόλαδο
  •   μαϊντανό,
  •   αλάτι, πιπέρι,
 για το αυγολέμονο:
  •  2 αυγά (εγώ βάζω μόνο τους κρόκους)
  •  το χυμό από ένα η δύο λεμόνια (ανάλογα με το                   πόσο ξινό  θέλετε να γίνει)


Εκτέλεση: πλένουμε το λάχανο και το βράζουμε με το κοτσάνι προς τα κάτω ένα μισάωρο, ή μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα του, (όχι πολύ δεν τα θέλουμε και λιωμένα). Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για τη γέμιση. Βγάζουμε ένα ένα τα φύλλα απο το λάχανο, και γεμίζουμε το καθένα με μια κουταλιά της σούπας γέμιση και τυλίγουμε. Στρώνουμε στον πάτο της κατσαρόλας λαχανόφυλλα και τοποθετούμε απο πάνω τα ντολμαδάκια μας στη σειρά. Ρίχνουμε αλάτι και ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με ένα πιάτο και γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλυφθεί το πιάτο. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για καμία ώρα περίπου. (Αν το νερό μας τελειώσει προσθέτουμε όσο χρειαστεί).

Χτυπάμε τους κρόκους με τα λεμόνια και αραιώνουμε το αυγολέμονο με ζωμό απο το φαγητό μας.
Περιχύνουμε  το φαγητό και ανακατεύουμε να πάει παντού.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 45' με 1 ώρα.
Θερμίδες: 350 ανά μερίδα









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρολάκια κανέλας

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).