Ποντιακά πισία

νόστιμα και αφράτα πιτάκια 
υλικά

  •  750γρ. αλεύρι 
  •  1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
  •  1/2 ποτήρι χλιαρό γάλα 
  •  1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  •  1 πρέζα ζάχαρη
  •  1 κουτ.γλ αλάτι.

για τη γέμιση

  • 500γρ φέτα τριμμένη
  • 1 αυγό 
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

εκτέλεση:
  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά καλά μέχρι να έχουμε μια ωραία λεία ζύμη όχι πολύ σφιχτή.
  • Την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  • Μετά ζυμώνουμε πάλι λίγο για να φύγει ο αέρας και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.
  • Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε ένα μικρό (περίπου 10 εκατοστών) λεπτό φύλλο.
  • Βάζουμε τη γέμιση και το διπλώνουμε στα δυο έτσι ώστε να έχουμε ένα μισοφέγγαρο. (Σιγουρευόμαστε ότι έχει κλείσει καλά για να μην ανοίξει και τρέξει η γέμιση στο τηγάνι).
  • Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι.
θερμίδες: 550 ανά τεμάχιο.



                           

Σχόλια

Ο χρήστης Koskonst είπε…
Ναι τέλεια...να δοκιμάσεις τη συνταγή Μαρία

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρολάκια κανέλας

Χοιρινή πανσέτα.

Αφράτο κέικ ( της Θείας Καλλιόπης).